Veteran -Nordiska mästerskapen i Lahtis 2016

Hej alla veteranskyttar!
Du kan redan nu börja tänka på nordiska mästerskapen i Lahtis 2016. Det är tänkt att tävlingarna skall äga rum enligt följande schema:
6/7 Ankomst
7/7 Tekniskt möte
Fripistol 60 skott, Militär snabbmatch 3×20 skott cal 22 damer och cal 32 herrar
Gevär 300 m
8/7 Standardpistol 3×20 skott, Sportpistol 30+30 skott
Gevär 50 m liggande
9/7 Grovpistol 30+30 skott
Gevär 50 m
Bankett
10/7 Luftpistol 40 skott
Luftgevär 40 skott

I dagsläget är det papperstavlor för 25 m och 50 m, Sius Ascor för 300 m och 10 m, men man hoppas på digitalatavlor överlag till nästa år.
Den som är riktigt skytteintresserad kan vara med på Karstula shooting week, som börjar den 1/7 och pågår till den 10/7, för att vässa sin form till NM.

http://karmasry.fi/liitteet/ampumaviikko_en.pdf

Passa på att upptäcka de tusen sjöarnas land, upptäcka också hur trevligt det är att träffa skyttar från de nordiska länderna och upptäcka hur trevligt det är att få vara med om ett dylikt arrangemang. Det är trevligt att tävla för sin egen klubb, men känslan att få tävla för sitt land är något annat. Ta chansen och prova på! Om man inte själv blir nöjd med sitt eget resultat så kan man alltid glädjas åt andras, samtidigt som man skaffar sig internationell erfarenhet. På så vis kan man ändå lämna tävlingarna med ett trevligt och händelserikt innehåll.
För att få komma in i ett nordiskt land rekommenderas ett Europeiskt skjutvapenpass som gäller i fem år. Det kostar 700 kronor, plus ett passfoto som klistras in i passet. Skjutvapenpasset ansöks hos polisen men passfotot får du fixa någon annanstans. Fotot har du med dig vid ansökan.
Skjutvapendeklarationen, kostar inget, skall du också ha med. Den hittar du på nätet, fyller den med uppgifter om vilka vapen och hur mycket ammunition du har med dig samt anger var du passerar riksgränsen på in- och utresan. Du skriver ut den och skickar uppgifterna till Tullverket samtidigt. När du kommer hem skall du avregistrera skjutvapendeklarationen med deklarationsid inom 20 dagar. Id-koden (spara den) får du i samband med när du fyller i skjutdeklarationen.
Dessa handlingar behöver du inte visa förrän du blir tillfrågad av tullpersonal.
Information om tävlingarna finns i anvisningarna, och mer kommer också i januari då den officiella inbjudan kommer.

NVC regler