Litet referat från RingM / KM i Sportpistol.

Inför tävlingen av det lite panik beträffande styrenheten till Duellstället. Medhjälpare för den sysslan blev klar ca kl. 18 kvällen innan tävlingen! Men var fanns själva ”styrdosan”?

Mikael Fingal fick Tomas Karlsson att ställa upp efter ett telefonsamtal och Tomas ”trodde att han visste” var styrdosan var. Det visade sig stämma som tur var.
Genomförandet gick jättebra. Alla nöjda och glada. Näe, nu ljuger jag…. Alla gnällde lite om sina dåliga skott, om formen, lite ont här och lite ont där. Det sköts lite i marken som det brukar, när man är lite för ”på” med förtrycket. Så, det var ungefär som det brukar 🙂

På morgonen öppnade jag (Fredrik) och Lina anläggningen ca. kl. 8.15 och bryggde kaffe. De första tävlande anlände ca. 30 minuter före anmälningstidens början. De fick vänta i stugan med en kopp kaffe i hand.

Lina bar tavlor, så vi förberedde alla 20 platser för Snabbmomentet och 20 för Precisionsmomentet. Lite hjälp av Kalle Häll fick hon, då han kom ut genomförkyld och tyckte att en Sportpistoltävling var ett bättre alternativ än att ligga hemma och snörvla. Kan inte annat än hålla med 🙂
Det visade sig sedan att 9×2 tavlor hade räckt! Men nu är alla 20 duelltavlor luftade och några av dem också renoverade 🙂

Tomas inte bara hittade styrdosan, utan skötte den också under tävlingens duellmoment.

Jag (Fredrik) var tävlingsledare och tog emot anmälningar, taxerade in startavgifter från exakt kl. 9.00 till 9.15. Fixade sedan startkorten, hälsade välkommen, startade förberedelsetiden samt ropade de kommandon som hör till.

Resultatlistorna finns på hemsidan i kalendern http://norrkopingspk.se/wp-content/uploads/2015/05/Resultatlista-RingM-Sportpistol-2015-09-19.pdf

Starttid enligt inbjudan var 9.30 och jag tror att provserien kom igång ca kl. 9.33, så det var inte så illa med tanke på dålig rutin på användningen av tekniken. ”Systemet” funkade dock perfekt.

Vår pratglade gästmedlem Tony Borén bar, tillsammans med Lars-Göran Liljergren, undan alla tavlor efter slutförd tävling.

Lars-Göran var också behjälplig med regelkunnighet. Jag hade inte pluggat på tillräckligt innan och hade glömt en del detaljer kring situationer som uppkom, men det löstes med L-G:s kunniga hjälp. Tur det, för min iPad som jag hade med för att kunna öppna reglerna ville inte alls ha kontakt med 3-nätet, så mobildata hindrade mig att själv kolla detaljerna.

Kort referat präntat av tävlingsledaren Fredrik