Inbjudan till träning och/eller märkesprov i springskytte 2013

Märkesproven sker på snitslad bana 4×750 meter. Skjutning (cal.22) sker efter 1:a, 2:a och 3:e varvet mot ringad, olympisk tavla. 6 skott vid varje skjutning. Avstånd 25 meter. Skjutställning stående, stödhand tillåten.
Om man har hölster av något slag, bör vapen och ammunition tas med på löprundan. Saknar man hölster, kan vapen och ammunition lämnas kvar på skjutplatsen under vapenvaktens beskydd.
Resultatet utgörs av summan av löppoäng och skjutpoäng. Tiden för skjutningen inräknas i löptiden. För varje helminuts löptid erhålles en poäng.
Din viktigaste motståndare och utmanare är alltid du själv.
Upplägget följer det som gäller för springskytte-märken. Om någon är intresserad av märkestagningar finns bestämmelser om dem i SHB, bilagor, 5.6.1 och 5.6.2 eller på vår hemsida under rubriken ”Nyttigt” skjutteknik.
Start och anmälan på skjutbanan under söndagar/onsdagar, den 7/4, 28/4, 12/5 och 29/5. Klubbmästerskap vid det fjärde tillfället. Starttid klockan 15.00 söndagar och 18.00 onsdagar. Instruktörer finns på plats.
Under andra söndagar/onsdagar, 9/6, 19/6, 11/8, 21/8 och 28/8 kl 15.00/18.00 blir det springskytte på snitslad bana 7x 750 meter cirka, därav det första och sista varvet 1 km, mot små mål antingen mot ”Norrköpingsmål” med täckskiva (fallmål med fem riktprickar) eller pappersmål med tryckt 5-prickstavla, avstånd 17,5 meter, 6×5 skott. Skjutställning varannan gång stående och stående utan stödhand. Denna form av skytte är mera tänkt som allmän konditions- och skjutträning. Det kan också vara utmärkta tillfällen för dem som tänker satsa på SM i springskytte i Grimsta den 31/8.
Välkommen till en annorlunda skytteform där du kan pressa ner kilona och samtidigt öka skjutförmågan och framför allt välbefinnandet!

Norrköpings PK