Inbjudan till gå- joggnings- och/eller springskytte 2014

Gå- joggnings- och/eller springskytte enligt upplägg A och B.

A: Snitslad bana 4×750 meter. Skjutning (cal.22) sker efter 1:a, 2:a och 3:e varvet mot ringad, olympisk tavla. Det fjärde varvet är spurtvarvet mot mål. 6 skott vid varje skjutning. Avstånd 25 meter. Skjutställning stående, stödhand tillåten. Detta upplägg används också vid vårt KM där resultaten kvalificerar för märkestagning för den som så önskar.

B: Snitslad bana 7 x 850 m. Skjutning (cal. 22) sker efter varv 1 – 6 mot fallmål. Det sjunde varvet är spurtvarvet mot mål. 5 skott vid varje skjuttillfälle. Avstånd 17,5 m. Skjutställning stående utan stödhand och stående med stödhand varannat skjuttillfälle. 1 minuts tillägg per bom. Detta upplägg används vid SM.

Om man har hölster av något slag, bör vapen och ammunition tas med på löprundan. Saknar man hölster, kan vapen och ammunition lämnas kvar på skjutplatsen under vapenvaktens beskydd.

Resultatet utgörs av summan av löppoäng och skjutpoäng. Tiden för skjutningen inräknas i löptiden. För varje helminuts löptid erhålles en poäng. Vid särskiljning räknas även sekunder om någon hamnar på samma poäng.

Vid samtliga träningstillfällen, utom KM och stafetträning, får var och en sköta sin tidtagning själv och själv välja vilken typ av mål man vill skjuta mot samt hur långt man vill springa.

Alla dessa träningstillfällen är också utmärkta tillfällen för dem som vill satsa på SM i springskytte, som arrangeras i Karlstad den 13 september.

Upplägget följer det som gäller för springskytte-märken. Om någon är intresserad av märkestagningar finns bestämmelser om dem på vår hemsida under rubriken ”Nyttigt” skjutteknik. Märkestagningen tas i samband med KM.

Start och anmälan på skjutbanan under söndagar/onsdagar, den 7/5, 18/5, 8/6, 18/6, 29/6 Klubbmästerskap, 6/8 stafetträning och den 24/8. Starttid klockan 15.00 söndagar och 18.00 onsdagar. Instruktörer finns på plats.

Välkommen till en annorlunda skytteform där du kan pressa ner kilona och samtidigt öka skjutförmågan och framför allt välbefinnandet! Och kom ihåg, att din viktigaste motståndare och utmanare är alltid du själv.

Norrköpings PK